Skip to content

Kumm a fost in turneu in Germania

December 1, 2009

salutare, iordache aici

fiindca multa lume ne intreaba cum a fost in Germania, m-am gandit sa fac un mic rezumat al turneului nostru

am plecat marti si ne-am oprit putin la Cluj la o cafea cu Ami. apoi am mers mai departe si am poposit la un mic motel de tiristi, la granita intre Ungaria si Austria.

am pornit mai departe miercuri. am trecut prin Elvetia ca sa-i luam pe Sorin si Paul care zburasera pana la Zurich. noaptea tarziu am ajuns acasa la Anja, impresara noastra din Germania, unde aveam sa locuim cea mai mare parte din timp.

joi am avut primul concert la Altes Wasserwerk din Lorrach. Clubul nu a fost plin, dar lumea a fost entuziasmata. sunetul a fost impecabil. am filmat “Police”, din pacate nu se aude prea bine.

vineri am cantat in Elvetia la Luzern, unde am descoperit pe frigiderul din Bar 59 afisul nostru de anul trecut. a fost si o trupa de deschidere despre care nu-mi amintesc prea multe. concert misto, dupa aia dans.

sambata am cantat intr-un satuc numit Hatzenweier, la o crasma numita Gruner Baum, foarte mica dar care organizeaza concerte de rock de vreo douazeci de ani. publicul era foarte avizat si pretentios, s-au bucurat la cover-ul dupa Venus in Furs si au cerut mii de (vreo 4-5) bisuri. Sorin cu Paul si cu mine am dormit acolo in sat (vorba vine, de fapt am dansat pana la ziua fiindca era ziua de nastere a tipului care ne gazduia)

duminica a fost kreatief – neckarsulm, unde se fac masini Audi. sunetist surd si idiot, 3 trupe de deschidere horror care i-au speriat si pe cei 50 de spectatori, din care jumatate au plecat inainte sa incepem. never again.

luni am dormit.

marti am cantat la Schlosskeller din Emmendingen, locul unde am cunoscut-o pe Anja acum cinci ani. desi mai cantasem de cinci ori acolo acolo eram putin ingrijorati de ziua de marti. a venit insa o multime de lume, concertul a sunat foarte bine (n-au sunetist acolo, asa ca s-a ocupat Andras) si s-a terminat glorios cu Butterflies (al treilea bis), cu lume care a cantat a-a-a si cu chitara lui Oigan lasata sa fluiere pe scena ca la sfarsitul lumii.

miercuri si joi n-am facut nimic. eu m-am plimbat pe dealuri cu bicicleta lui Anja cate 20-30 de kilometri, fiindca era frumos afara. intre altele am fotografiat un afis de festival si am filmat animale.


vineri am cantat la Mensabar, in incinta Universitatii din Freiburg. E un loc foarte mare si dificil ca acustica (multe geamuri si beton) dar sunetistul a reusit sa ne faca sa sunam ok. in deschidere au fost Killing Laurence din Franta, o trupa misto de punk – new wave. ne-am imprietenit si am schimbat cd-uri. Publicul a fost foarte receptiv (ce cuvant frumos!) adica au cantat, au dansat si au mai vrut.

sambata am cantat la Sternen, un club foarte gotic din Auggen, plin de paianjeni, lilieci si picturi metaliste cu fecioare, schelete, ingeri si demoni. Am avut trupa de deschidere (nimic special) si trupa de inchidere. concertul nostru a iesit bine, dar pe mine m-au impresionat cel mai mult tipii care au cantat dupa noi(ni s-a spus ca i-au pus dupa noi fiindca sunt genul care nu se mai dau jos de pe scena). Se numesc Die die die Enten suchen – Cei care cauta ratele si canta o muzica foarte speciala, majoritatea in germana. ei ii zic psycho underground.pot fi ascultati aici.

cam asta a fost. ne vedem vineri, daca sunteti in Bucuresti.

ciao!

Advertisements
5 Comments leave one →
  1. December 1, 2009 6:01 pm

    willkommen back! sper sa se gaseasca mereu cineva sa povesteasca despre momentele din viata trupei. nu de alta, dar peste 50 de ani vom fi nevoiti s-o reconstituim din memorie si sunt sigur ca in cazul asta va ajunge intr-o forma denaturata pana in secolul urmator.

  2. December 1, 2009 6:03 pm

    PS am privit cu teama filmuletu’ ala cu animale. bine ca doar le-ati filmat!

  3. December 1, 2009 8:19 pm

    4-5 bisuri??? moaaaa…. deci, se poate! luam notite!

Trackbacks

  1. Kumm & Ostava @ Irish & Music Pub | Evenimente din Cluj Napoca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: